Thursday, February 2, 2012

.: dAy tO dAy aCtiVitiEs :.

hola peps..!!
hepy thursday..nothing much to share, tp tgh dok wat keje tetiba teringt something!!

after one year ++ boarding with ExxonMobil, i juz realized..i keep doing the same things, same habits, same practices all this while..which are, ofcos pepagi pegi keje (8am-5pm ++) dan selalunyer hari2 ku bermula at 6am (but sejak Hamdan jd my housemate, my day start at 5.oo/5.3o am <--sb selalu tido awal)hehe..after blik keje mengadap TV tgok cter yg kol 7-8pm kt tv3 tu (nway, my TV is vintage..!!sb kena ketuk setiap kali nk tengok, kalo x dia diam beribu bahasa!!haha)..n yg menarik nyer, akan tertengok gak wlpun konon nye, ok lepas ni da xnk tgok la cter laen bila da hbis siri ni..cam da kena jampi!!xleh tinggal..hehe

dan sebelah mlm nyer plak, as always dok dpn TV jgak, tgok ape2 cter best kt TV + surfing internet (blog, fb, twitter and etc)..kenkadang ada jgak layan movie yg bjaya copy from my frenz, but most of d'time buat as stated above!! n siap tertido dpn Tv pun ada..hehe, if xde yg menarik sngt kt Tv..try la jgak belek2 magzne + baca novel..but it doesn't work either..4-5 pages, lentok!! @_@

begitula rutin harian on weekdays!! tp rutin on weekend lagi menarik..

lagi suka spend tyme kt umah, jarang sangat kuar..even its weekend!!lepak umah buat apa yg patut..n kalo kuar pun pi kedai dkt2 umah to buy some groceries or etc..or maybe kuar kalo ada hal penting/kawan yg 'penting' ajak kuar jer..bkn apa, sb hari2 da tempuh jam kt ibu kota..da x sanggup nk tempuh bnda sama on weeknd!!release tension & hilangkn kepenatan kt umah lagi bgus..

and trust me or not, pernah blik keje ptg Jumaat..masuk umah, lock pintu..isnin pagi baru buka blik!!hehe, dats mean 2 hari cuti x kuar g mana2..lepak rumah, do housekeeping, laundry, masak tok perut sendiri + etc..(actually bkn 'pernah' tp selalu camtu!!)..and pernah ckp bnda ni kt my frenz, tau apa diorg ckap? "Get a life, asrul!!"..huhu

LIFE?? social life?erkk..tp kan, honestly aku tak rasa my 'rutin' tu menjadikn aku seorang yg xde life..i do have frenz, i do have bff, i do have family & understanding parent..and itu da cukup..nothing more nothing less for me, i guess!! xkn every weeknd nk kena kuar berjimba, tawaf shopping complex, or something yg sewaktu dgnnyer..and itu bru kita panggil a LIFE??doesn't make sense at all for me..xtau la kalo itu tafsiran korang..

for me do some outdoor activities once in while pun da ok, x perlu nk plan every weeknd mesti ada activity..lepak kt mall/resto, panjat bukit ke or etc..kalo tak xde life? come on la..kita makin hari makin meningkat umur..so you better have a gud rest, know ur body limit!!kalo weekdays da penat keje, apa kata weeknd rest kt umah..if u treat ur weeknd same as weekdays, kuar pagi blik mlm..bila masa nk rest?tol x?

but anyhow..its urself judgement!!suma da besar panjang, pandai pkir apa yg terbaek tok diri masing2 kn..kalo itu suma will make ur life meaningful then juz go ahead!!its gud for u..but for me, i'm not into it..enuf said..hehe, no hard feeling kay.. =p

panjang plak ter-elaborate pasal LIFE ni..hehe, berblik pd cter asal..yeah, itu la rutin harian aku selama ni?sound like a bit boring ryte? (ngaku jer, i noe!!) but somehow i'm used to live like that all this while..and i'm hepy!!

neway, tu je pun nk share..heehe


Sent from my iPad

4 comments:

DoT dOt DoT said...

macam sikit lebih kurang rutin hidup aku jek....
dan aku agree, weekend untuk rehat!!!! ahaha

asrulnizam said...

kan..sangat berbaloi2 kalo lepak umah je weeknd!! hearts weekend..tetiba..haha

munirah said...

WOw!kita serupa..
kawan aku penah ckp kat aku..gile boring life ko (bila aku ckp aku ddk rumah je time weekend..) tp bg aku biarlaa org nak ckp ape,as long aku happy, lgpon if bila penat kuar time weekend sure hari isnin mls nak keje sbb xde rest sgt :)

asrulnizam said...

yup agree!! as long as we're hepy, then wat pekak je ape org nk kata..hehe