Thursday, December 31, 2009

.:sUka dUka 2oo9:.


macam x terasa..tup..tup..da nk masuk tahun baru 2o1o..rasa macam baru smlm masuk tahun 2oo9, sedar2 kita akan kehilangan tahun 2oo9..dan lembaran tahun baru 2o1o bakal dihamparkan..azam yg ditanam untuk tahun 2oo9 entah tertunai ataupun tidak..namun, azam tahun baru 2o1o..tetap perlu ditanam, agar perjalanan tahun baru ada hala tujunya..

tahun 2oo9..

noktah perjalanan aku sbg seorng siswa..setelah segenggam ijazah berjaya ku genggam.. melangkah pula ke alam pekerjaan..dunia yg penuh mencabar..pelbagai dugaan dan cabaran telah ditempuh..pelbagai ragam dan karenah telah ku fahami..apa pun, langkah terus diorak demi mencapai apa yg terbaik untuk diriku..kerana semua orang inginkan yg terbaik untuk diri mereka..begitu juga dgn aku..

apa yg pernah berlaku biarkan berlalu..belajar dr setiap kesilapan lalu..perbaiki diri apa yg termampu, agar aku terus mampu berdiri..mencapai apa yg ingin dimiliki..

suka dan duka sepanjang 2oo9 mencoret seribu satu kenangan yg akan sentiasa dikenang..setiap yg berlaku ada hikmahnya..disamping mengajar dan mematangkan kita semua..supaya hari2 yg bakal ditempuh tidak lagi diulang dgn kesilapan yg sama..

Wednesday, December 30, 2009

.:qUesTiOn wiThoUt aNswEr??:.

Bila nk berdua?? Awak da couple?? Blaa,blaa,blaa…

Hurmm..bg aku itu suma adalah soalan bonus..soalan yg x putus2 diajukan pd ku..x kira lah sama ada drp ahli keluarga sendiri mahupun rakan taulan..sampai da x tau mcm mana nk susun ayat membalas setiap pertanyaan yg diajukan..

Soalannyer nmpak tersangat la simple..tp bukan mudah untuk digarap jwpnnya..Kalo korang ingat lg..banyak post2 terdahulu pd permulaan blog ini berkisarkan luahan2 hati yg x tenteram kononnya..byk la pengakuan dan sindiran yg diutarakan...ianya luahan ikhlas kata hati aku..terhasilnya post2 sedemikian adalah disebabkan hati dan perasaan yg bercelaru, akal yg da buntu ditambah pula masalah yg menimbun..tp itu suma mungkin cabaran dan dugaan yg mematangkan aku..

Berbalik pd topic..berdua atau bahasa pasarnyer ‘couple’..xde seorang pun yg akan menafikan yg mereka x nk or x akan couple..melainkan smthg wrong somewhere dgn diorg..tp jgn ingt nk couple adalh senang, melainkan korng couple tok suka2..bawa pompuan ke hulu ke hilir, then bila da puas minta clash or tinggal cmtu jer..itu lain cter..(kalo ada yg terasa, maaf..bkn nk sindir sesape..tp ini hanyalah pendpt aku semata2..)

Apa yg aku maksudkan..couple bersama seseorng yg begitu istimewa untuk kita..sehinggakan ianya dpt menghadirkan kebahagian dlm hidup kita..bkn main tangkap muat jer..so point ini lah yg selalu aku gnakan dlm susunan ayat yg tiada kekemasan dlm menjwb soalan2 yg diajukan tentang couple..

Sb bagi aku..aku belum betul2 berjumpa dgn seseorng yg istimewa dlm hidup aku..so buat apa aku nk paksa diri ini untuk mencintai seseorng yg aku rasa bkn untuk aku, semata2 untuk mendapatkan title couple itu..ianya sama sekali tidak wajar diperlakukan..

Dan aku bknnya memilih, ataupun cerewet sangt dalam memilih pasangan..wlpun aku sememangnyer cerewet dlm segala hal orngnyer..tp dlm kes ni, aku sekadar ingin mendapatkan seseorng yg btol2 memenuhi criteria penting yg aku idamkan..disamping memenuhi permintaan ibu tersayang..mungkin korng boleh ckap yg aku anak emak..sb nk cari awek/isteri pun nk ikut ckp mak..tp cb korng fikir..ibubapa adalah orng yg paling bnyk berkorban untuk kita, dlm apa jua keadaan sekalipun..so x kan lah kita x boleh nk berkrban walaupun sedikit..

Bagi aku, mak aku da byk sngt berkorban untuk aku..so apa salahnyer aku pula berkorban untuk dia..walupun dia sebnrnya tersngtlah brtolak ansur orng nyer..dan x kisah pun kalo x dpt apa yg dia harapkan..ttp selagi terdaya aku memenuhi hasratnya..apa salahnya aku mencuba..x salahkan??lgpun aku masih muda..pelan2 cari..

Tp itu suma hanyalah garis panduan yg aku gnakan dlm mencari seseorng yg mungkin diciptakan untuk aku..kita manusia, insan yg lemah..hanya pandai merancang..tp DIA yg menentukan..dan yg paling penting, kita mesti ingt..x semua yg diciptakan adalah sempurna..aku sendiri byk kelemahannya..itulah fungsinya mendapatkan pasangan yg boleh saling melengkapi antara satu sama lain..i’allah..

So apa jwpnnya????

Senang cter..fokus kerjaya dulu..berkawan sambil kenal hati budi masing2, I’allah kalo ada jodoh..adalah tu..jgn pkir byk sangt, buka mata, buka hati..terima seadanya..sesungguhnya DIA maha mengetahui siapa yg terbaik untuk dirimu..amin..

p/s: mungkin korng tertnya2 nape tetiba aku post bnda2 ni..actly baru lepas kena soal siasat dgn fmly..(mak n my csn)..so alang2 ada masa rasa nk post plak bnda ni..lega ckit fikiran..huhu

Saturday, December 12, 2009

.: 12.12.2009 :.


HEPPY 49th BIRTHDAY MUMMY!!!


today is my mum besday, or i called her "mUmmy"..and 4 a long2 time, ktorg x celebrate besday my mum sb selalu nyer ktorg jrg ada kat rumah on dat day..but dis year, both of us, wch is my sister and i were at home..then we've decde to celebrte my mum besday..actly x buat besar-besaran pun..ktorg plan juz gonna hve simple bbq party, as for clbrte d besday and also to hve gathering among us, wch is my big family..sb da lama ktorg xde gathering..

so wthout proper planning..my sis n my brothr-in-law, kuar beli brg2 4 d party..bukan beli apa pun, juz ayam, daging(lembu+kambing), ikan, udang n sosej..then after isyak, maka bermulalah acara bakar-membakar..sampaikan daging burger pun ktorg bakar gak..buang tebiat..haha

n the best part is..makan pan cake tgh2 malam buta..haha..x tau nk prepare apa, so ktorg wat pan cake as side dishes..tp yg penting, suma mkanan habis..xde yg membazir..n suma org hepy +kenyang..sory mummy, itu je sempat ktorg prepare..sb last minute planning..tp ok wat..hehe


Tuesday, November 24, 2009

.: cOnGratS & gD LuCk :.

Last 2 days, bru berkesempatan tgok Separuh Akhir Anugerah Juara Lagu 24 [AJL 24]..itupun tgok online kt web page tv3..sb b4 dis, x sempat tgok ketiga3 part separuh akhir AJL tu secara live kat tv3..so dr 14 lagu yg berjaya melayakkan diri ke Final AJL 24 nanti, aku sngt berharap 2 lagu favourite aku yg dinyanyikan oleh 2 penynyi favourite aku ni iaitu; Misha Omar ~ Cinta Adam & Hawa dan Akim ~ Bengang, dapat pergi lebih jauh..mana la tau kot2 Misha nk ulang kejayaan dia masa kt AJL 18 dulu menerusi lagu Bunga2 Cinta..i'allah

so kat bwh ni ada video masa mereka perform kat separuh akhir AJL24 aritu:





then..congrats n gd luck..do ur best masa kat Final AJL 24, Januari 2010 nanti..adios..

Friday, November 20, 2009

.: jGn fiKiR bUkaN2 :.

huRmm..tetiba x ngantuk plak mlm nie..so alang2 da lama gla x update blog nie, meh cni la nk coretkn ckit apa2 yg patut..

lately, aku x tau nape..aku byk berfikir..tntg macam2 perkara dlm hidup aku..semuanya berkaitan ngn future aku..hurmmm...so bila kt cb "membayangkan" atau lebih tepat lagi "mengkhayalkan" tntg future, indirectly kt akan terimbas bnda2 lepas yg penah berlaku..sama ada dgn sengaja ataupun tidak sengaja mahupun kebetulan..

so bila imbas mengimbas itu berlaku..mcm2 la plak terlintas kt fikiran ni..kdg2 tanpa kt sedari, ada perkara yg patut kt beri lebih perhatian, ttp sebaliknya yg terjadi..mungkin fikiran x cukup matang..ataupun jiwa remaja yg x tetap pendirian ni terlalu kuat bernaung dlm jiwa raga..hehe

bercakap pasal jiwa ni..ada plak sorang hamba Allah ni ckp aku jenis yg "heart feeling" ckit (ye ke???), aku pun sbnrnya kurg memahami apa sbnrnyer defenisi tepat ttg cmne sbnrnyer org yg jenis "heart feeling ni??"..apa yg aku tahu, aku x mudah jatuh cinta pd sembrgn wanita, ttp jika ada yg ingin rapat ngn aku..itu yg susah..sb aku x pandai nk mengelak..sb x suka sakitkan hati org, ttp x tau cmne cara nk ckp dgn diorg elok2..so apa yg termampu aku buat adalah jarang2 reply sms n etc..but its not my intention k..da x tau nk wat cmne lg..bkn x nk kawan, tp xnk korg salah faham..siyes aku takut..

bila pkir blik, aku rasa aku selalu berhadapan dgn situasi dimana kalo aku cb nk dekatkan diri dgn org yg aku suka, susah sngt nk dpt peluang tu..ttp kalo dgn org yg aku x pernah terlintas pun nk kenal each other lebih rapat, senang la plak jd rapat..so bla da cmtu, dats why kadang2 aku teralih arah..mungkin sb da letih menunggu dan berusaha..(berusaha ke?? =p) ..apa2 pun, mungkin itu satu cabaran yg harus aku tempuh..kalau xde kesengsaraan, mana dtgnyer bahagiakan??--> nk sedapkan hati..hehe

and now..apa yg patut aku buat, janji pd diri aku..tetapkan matlamat aku dan dont ever tergelincir dr landasan..x kira lah badai sekali pun yg menimpa..plz, plz, plz..focus!!! cuba sampai habis..dont give up..


p/s: PISAU CUKUR..da 2 kali aku tgok citer ni..byk content yg berguna..i learn a lot..siyes best!!


Wednesday, October 14, 2009

.:yG tU kE yG Ni??:.

pejam celik pejam celik, da semingu lebih aku kt KL ni..da 3 intvw keje aku hadiri..1 lg pending nextwk..drp 3 yg aku pergi, 2 da offer job, alhamdulilah --> 1 aku da reject, 1 aku KIV..n 1 lg still x de respon..

ttp masalahnyer, skrg ni aku still x leh nk wat keputusan..mana halatuju kerjaya aku sbnrnyer..adakah i'm more towards management,HR,customer service or engineering nyer bidang..kalo nk ikut belajar, mmg la patut aku teruskan ngn engineering..tp bla pkir2 blik, mcm x nk teruskn ngn engineerg..sb aku rasa itu bkn jiwa aku..aku x suka buat kerja2 technical ni..

lg satu, some1 penah ckp.."Untuk berjaya, buat benda yg anda minat, barulah keje ada kemajuan, rather than sempitkn pemikiran dsbbkn terkongkong dgn kerja yg kamu x suka buat.."

so bila pkir2 blik..ada jga btolnyer apa yg diorg ckp..tp bila pkir lg sekali, cm rugi la plak..ko belajar letih2 engineerg 4 thun..pastu ko nk letak tepi je bnda yg ko bljr..hurmm..

buat masa ni, both tawarn intvw n job yg aku dpt..dtgnyer dr 2 dunia yg berbeza..HR n segala bagai + Engineerg..so wch one is better 4 me??itulah yg membuatkan aku pening mana satu nk pilih..

harap2, aku akan dpt selesaikn kebuntuan ini by end of dis month..sb NOV da kena start keje..huhu, moga2 dgn pertolongn yg maha ESA..pilihan yg terbaik menjadi milikku..i'allah..

Tuesday, October 6, 2009

.: baCe jEr :.

eRmm..da lama rasanyer aku menyepikan diri dgn kemudahan teknologi ini..sorry la yer, dok umah menjadikan aku malas nk fokus benda2 ni...hehe..

tp sbnrnyer rindu nk baca entry2 dr rakan2 yg setia dgn blog masing2..wlpun diorg2 ni sbnrnyer cbuk dgn kerja/hal2 masing..tp still luangkan masa update citer2 diorg..

so drp biarkan ia berhabuk terlalu lama, meh la aku update ckit tentang life aku skrg..huhu

actly x byk yg berlaku lately, xcpt aku menghabiskan masa ku kt umah sebulan lebih..n skrg aku kembali aktif seeking a job..huhu..yer la kan xkan nk tanam anggur sampai ke tua..hahaha..so boring2 dok browse keje2 kosong kt ternet, men la fb kejap..cba la jga update n bca blog2 korang..so cmtu la cter nyer..

so kalau sesape nk tolong aku dpatkan keje pun lagi bagus..aku siyes ni..contact2 k..hehe


"jom cari keje..hehe"

n rasanyer belum terlambat kalau aku nk wish "SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN" pd semua yg mngenali ku..maaf yer kalau ada salah silap..adios..

Monday, August 17, 2009

.:oNcE iN a LiFe tiMe:.


alhamdulilah..akhirnya, berjaya ku gengam segulung ijazah, selepas 4 tahun berhempas pulas, pada tanggal 12 ogos o9, tercalit satu lagi memori yg tidak akan ku lupakan..dimana cita menjadi nyata..detik manis yg mengundang seribu satu makna dalam hidup ini..hehe


terima kasih yg tidak terhingga kepada mummy n papa 4 ur luv n support..begitu juga rakan2 yg tanpa jemu melayan karenah ku..thanx 4 ur support n guide too..keep d frendship n memories long lasting..adios..

Sunday, August 2, 2009

.:caTaTan tiMe bOsaN:.

hari ni x tau nk wat pe..nk kuar malas..badan pun x berapa chat..sambil2 dok layan dgr lagu, tergerak la plak hati nk tgok gmbr2 lama..espcly gmbr masa tgh bljr.. sb masa lepak bilik saddam n sawan aritu, diorg dok sibuk soh tgok gmbr mmp diorg..then aku tgok la gmbr mmp n other projek2 2nd yg aku join dulu..i really miss dat time..padahal bru 2 bln hbis belajar..huhu.arghh, best nyer..terasa nk jd student blik..my last mmp btwn E400 + A100 = MANTIS..wlpun x menang besar, atleast we have fun..we enjoy ourself the whole week, knowing each other n bergelak ketawa sama2..wat jamuan besar2 kt tenggayun..owh, damn..really2 miss it..

rasanyer, part yg pling best..time persembahan gbungan floor..enjoy habis..suma contribute on dat nite, n we all hepy..dapat juara plak tu..huhu..

..team "the chronicales of nasi kangkang"..

ni after jamuan kt tenggayun..

so itulah serba sedikit yg boleh dikongsi..to jnrs, kalau la ada yg baca dis blog..enjoy la hbis2 time kt kolej..kenangan x leh dijual beli, hanya boleh dinikmati..grab the oppturnity once u're given..tc

Saturday, July 25, 2009

.:nK sEdaPkAn haTi:.

hurmm..kadang2 entah dimana halatuju yg harus aku arahkan..pusing kepala memikirkannya..tp aku seharusnya ingt, bahawa ini baru satu permulaan yg harus aku kentalkan diri menempuhinya..kenapa perlu aku gugup sebelum berdepan dgn cabaran sebenarnya..masih belum terlambat rasanya..untuk aku bangkit, mengatur langkah mengikut haluan yg selalu aku impi dan idam2 kan..mungkin ianya perlukan kesabaran dan keperincian dalam meneliti segala hal yg harus aku telitikan..rancang sebaiknya supaya ianya tidak terbengkalai dipertengahan perjalanannya..ataupun kontang tidak sepertimana yg diharapkan.

so apa yg harus aku lakukan adalah..berfikir scra rasional dan tegar memikirkan dan membuat kptsan agar ianya bkn sekadar percubaan..ttp titik permulaan menuju ke puncak yg sering diimpikan..

berbaloikah percaturan yg bakal diatur, semata2 mnjdkan mimpi sbg realiti.??.cewah.hahahaa..tp siyes..takut dan riso menghantui diriku..kuikui.. =p

Wednesday, July 15, 2009

.:x tAu naK tuLis aPa:.

hurmm..rasanyer da lama gla x menconteng sesuatu kat blog aku ni..da penuh ngn kulat2 n memacam lg la..huhu..ermm, lately..byk la plak mslh dtg pd ku..myb ujian dr yg ESA..tp apa pun, sumanyer da makin better..hope aku dpt teruskan hidup spt biasa, spt apa yg aku rancngkan..but we never know, coz DIA yg menentukan..tp kalau bleh ok la hendaknya..

actly, tonite mmg xde idea langsung nk conteng2 apa..sb otak da berkarat, lama sngt terperap kt umah..haha, tp yg penting aku rindu teman2 ku..xpe..nant aku g melawat korg k..

lagi..x tau r nk tulis apa..coz nothing special was done by me setakat ni..yg penting aku bisan..n x sabar nk buat smthg yg boleh proud kan diriku n keluarga ku..huhu..dan juga cari keje baru..

k la..next time aku conteng lagi..k

Thursday, June 18, 2009

.:hEpy fatHeR's dAy:.


hurmm..sory, supposely i've post this entry lama da..sb father's day da lepas beberapa hr da kan..tp sb xde masa sngt..n now, baru ada masa..so x kisah la kan..

i juz want to wish my father, "PAPA..happy father's day..present pending dulu ek..tggu nanti blik kg"..huhu..n also to all bapak2 di seluruh dunia..

HAPPY FATHER'S DAY

Thursday, June 11, 2009

.:kEtEkUnaN si kEciL:.

haa..kalo selalunyer dok bercerita ttg hidupku yg segala bagai mslh dan dugaan nyer..so dis time aku come out tok bercerita ttg anak buah ku..setakat ni dia la satu2nyer anak buah aku ada setakat ni..coming??no comment..lambat lg kot..

..amir amsyar..

ok lets talk bout him..namenyer amir amsyar, n ktorg fmly panggil dia amir..x panggil amsyar sb konon2 nyer nk jdkan nama amsyar tu trademark tok adik beradik yg akan dtg..itu katanyer la..so ktorg ikut je la kemahuan ibu bapannyer..hehe

dia sngt rapat ngn nenek nyer, i mean my mum..n tersangat la jeles n marah2 kalo aku cuba peluk my mum depan dia..dengki gla2..sanggup nangis ni ha..dats why, kalo blik kg, akak aku lepas tgn..x yah riso, pegi je ke mana2..cnfrm dia x nk ikutnyer..sb nk dok ngn neneknyer..huhu

n satu lg..bdak ni sngt nakal..ye la kan..bdk laki, kalo x nakal x sah..n oso suka nyanyi..wlpun dia ckp kdg2 ktorg x paham..lagu fvrte i' m yours ngn cinta ini membunuhku..kelas gitu anak buah ku ini..hahaha..n kalu makan x nk mkn ngn tangan..nk mkn ngn sudu..demand gla..bru 2 1/2 tahun ni..

so ritu aku bkesempatan kuar mkn ngn dia kt satu kedai ni..n selalunyer kalo mkn kt luar ktorg akan suapkan..sb kalo bg dia mkn sndiri, alamatnyer, lebih yg main dr yg makan nyer..tp dis time ktorg bg chance la dia mkn sndri..n dia btol2 mkn..amazing!!..so jom tengok gelagat si kecil ni cb beraksi makan kuew teow ngn garfu n sudu..action gla r..


Wednesday, June 10, 2009

.:gEmBiRa tP x gEmBiRa:.

entah ler..hari ni aku serabut ayam ckit..kerja entah kemana..tp ianya sngt rumit, dan diluar jangkaan aku..aku x tau apa yg harus aku lakukan..sb there’s no choice at all..apa yg mampu aku buat adalah berserah dgn apa yg dah ditakdirkan pada aku..

mungkin aku heppy, tp sebenarnyer aku x hepy dgn situasi ini..pusing kepala bila pkir2 blik..x pkir kang..serabut gak..so x tau nk wat ape..arghhhhhhhhhh…

Monday, June 8, 2009

.:i'M mOviNg oN:.

waaa..akhirnyer, masuklah aku ke rumah sewa ku..huhu..so ptg smlm kakak dtg hantar, sb nk kena bw tilam sekali kan..hehe..then masa mula2 masuk, 2 drp housemate ku je yg ada..yg lain suma blik kg katanyer..then its ok la..aku masukkan semua brg2 ku ke dalam bilik..kemas ckit2, apa yg patut dan dlm masa yg sama..berborak2 ngn salah seorg housemate ku yg juga merupakan roamate ku..juz sembg2 kosong nk kenal each other..

yg menariknyer, aku pling muda dlm umah tu..yg lain2 dlm range umur 26-31 tahun..huhu, tp x kisah la..umur x mnjd mslh..asalkan pandai bergaul n hormat each other..then its enough!!ryte?? disebabkan juga umah tu kena provide almari sendiri, terpa ksa aku kuar mencri wardrobe yg zip tu..yg murah2 sudey..juz x nk bg bju berh abuk jer..maka aku kuar la ngn hamdan, juga housemate n roamate ku..mulanyer rancg trus nk kuar ke mid valley, ttp tetiba dpt panggilan dr kak erin n kak zah ajak kuar mkn ngn diorg jap..so aku setuju je la, lgpun ktorg mmg da lama x kuar mkn sama2..then diorg jemput ktorg g makan william's, pastu bru g mid beli wardrobe tu..


..ni masa ktorg kat william's..

so lebih kurg dlm kol 9.3o mlm kot ktorg bru blik..lepak ngn housemate2 kejap sambil tgok mentor, sb x nk la org ckp kt sombong..so borak2 la dulu kenal yg lain2..then bru msuk bilik g pasang wardrobe n kemas trus bju2, so lebih kurg kol 11.oo lebih kot sumanyer settle, bru la aku leh rehatkan badan yg da seharian letih nyer smbil borak2 ngn mar..ex-snr 2nd yg sewa umah kat area ctu gak, tp blok dia blackout, x dpt blik umah..then dia dtg ziarah ktorg jap..sembg2..dlm kol 12.15 cmtu aku tertido, letih sngt..x sedar mar blik kol berapa..huhu..

sedar2 kol 6.3o pg..hamdan da bersiap2 nk g keje..so 1st day aku dirumah sewa, agak ok la..pg td 8.3o cmtu aku kuar tok ke tempat kerja..spt biasa sb mls nk tggu bas rapid, aku jalan kaki je ke UM..kira excercise pagi2..hehe

so mcm tu la cter nyer..aku hrp hari2 yg mendtg lebih baik untuk diriku..i'allah

.:tHeSiS oH tHeSiS:.

maaf yer, resolusinya ngak enak..hehe

hehe..inilah hasilnyer selepas 2 semester bertungkus lumus menyiapkan catatan yg mengandungi 64 mukasurat ini..yg memenatkannyer bukan proses menulis nyer..ttp proses mendapatkan data/result eksperimen nyer, yg teramatlah sngt menguji kesabaran ku, disamping pembaziran masa yg terbuak2 kerana selalu sangt buat salah ..huhu, dah la satu eksperimen memakan masa 2-3 jam..kesemua ada 8 eksperimen..tp kalo 2-3 kali slah buat..ape cer??hehe

nak2 plak, satu minggu hanya 2 hari je aku dpt guna machine ni..bkn ke sakit namanyer tu..berminggu2 juga baru dapt siapkan..tu belum lg proses analysis data..ke hulu ke hilir satu fak engin aku dibuatnyer..tp apepun siapkan??hehe..alhamdulilah..result pun da kuar..so aku rasa berbaloi la apa yg aku korban..apa org puteh kata "worth it"..hehe

so pesanan kat jnr2..tolong la jgn main2 ngn benda ni..kalo bleh try fokus btol2..penting ni..kalo ko dpt score, 8 crdt hours..x ke untung tu..leh naikan pointer free2..hehe

apapun..zaman aku tok benda2 ni da tamat..so gd luck kat korg suma..gambate!!

Wednesday, June 3, 2009

.:maRi beRcERiTa:.

huhu..rasanyer dah lama aku x post citer2 ttg hidupku dan pemikiranku..lately asyik buat tag n post benda2 simple jer, tu pun juz nk pastikan blog ni x berhabuk..

ok..final exam da berlalu, tp official result x kuar lg..tp rasanyer alhamdulilah, aku berjaya tamatkan pengajian aku..4 tahun beb..hehe, n title aku sbg seorg pelajar pun cam dah beransur hilang, and detik yg ditunggu2..ogos nanti pun cm da dekat..i'allah akan ku genggam segulung ijazah..amin

so bila da bukan lg seorg student..sibuk la plak nk cri kerja..x kan la tanam anggur jer kat umah..resume demi resume ku hantar..dgn harapan adalah yg ter"sangkut"..sb dlm kegwatan ekonomi ni..xleh nk memilih keje sngt..hehe, so smtra waktu ni..nk tggu kerja dtg cri aku, myb sb sygkan UM lg kot..maka jdlah aku RA lecturer ku buat smtra wktu ni..bak kata org, isi masa yg terluang..hehe

and bila da ada keje..kena cr umah sewa..aku kan anak muda yg merantau di negeri org..kalu dulu masa bljar, xpe la ada kolej kediaman tuk didiami..skrg zaman bkerjaya, perlu menyewa rumah kat luar..bukan main susah lg nk dptkn umah sewa..nk2 dkt area2 yg public transpot nyer senang nk dpt..tp alhamdulilah, dpt gak umah sewa..kt area VISTA, wlpun b4 dis aku penah ckp, klau bleh x nk dok area tu..crowded n kebersihan dia kurg ckit..tp nk wat cmne, susah nk dpt umah sewa..so i've decided, smtra wktu ni..dok dulu ctu..then pelan2 cr umah bru..hehe, xkan la nk menompang jer kat blik dak2 ni kt 2nd..huhu

n ahad ni aku da boleh mula msuk ke umah sewa tu..n hopefully aku boleh biasakan diri ngn persekitaran bru n kwn2 bru a.k.a housemate ku..da la diorg suma tu abg2 yg da bekerja sumanyer..hopefully ok la kot..pray the best 4 me k..ape2 pun, misi memburu kerja n umah sewa yg better harus dteruskan..untuk kesenangan di kemudian hari kelak..hehe

Thursday, May 28, 2009

.:taG LaGi:.

Name : Muhammad Asrul Nizam Ahmad
Sisters : 1
Brothers : -
Shoe size : 8/9 depends on brand..
Height : 174 cm
Where do you live : Tumpat, Kelantan

HAVE YOU EVER..
Been on a plane : Yes
Swam in the ocean : Not really, tp snorkling ade la..
Fallen asleep at school : Sentiasa kot..sb kelas habis 2.40 ptg, so time2 cmtu cnfrm r ngantuk..
Broken someone's heart : Not sure..
Fell off your chair : Ada2..
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Ermm, ada kot..huhu
Saved e-mails : Ofcourse..


WHAT IS UR ROOM LIKE :
Must have : bantal bucuk, bed, comforter, pillows, lampu tdo, jam, cermin..
Others: cupboard, books, laptop, n so many others...
What's right beside you : handphone~
What is the last thing you ate : nasi goreng kampung..

EVER HAD..
Chicken pox : X penah..huhuhu~
Sore throat : X penah gak..hoho~
Stitches : Juga x penah..
Broken nose : Belum penah kena lagi..

DO YOU..
Believe in love at first sight : Ermm, yer kot..
Like picnics : Boleh la..tengok tempat dulu..hehe


WHO WAS/WERE THE LAST PERSON..
You danced with : Last year, masa FESENI UM, ngn bdk2 tarian kreatif 2nd..huhu
Made you smile : Ada la..xleh bgtau..
You last yelled at : Kat bdk2 floor..huhu

TODAY, DID YOU..
Talk to someone you like : Yes
Kissed anyone : No
Get sick : Yes..sakit mata
Talk to an ex : Ex apa?? xpenah ada ex kot..
Miss someone : Yes

WHO DO YOU REALLY HATE:
x baik benci2 org..hehe
tp sy x suka org yg suka dengki2 n memacam lg la kot..ikut situasi..huhu

RANDOM..
Is there a person who is on your mind now : Yup..
Do you like your hand-writing : Not bad la..
Are your toe nails painted : X kot..
Whose bed other than yours would you rather sleep in : x kisah sape, janji x sepah..
Are you a friendly person : Ya kot, sb sy ada ramai kawan..
Do you have any pets : Xde..
Do you sleep with the TV on : Kalo kat umah, always...
What are you doing right now : Do this tag..huhu
Can you handle the truth : I'allah boleh..
Are you closer to your mother or father : Mommy...
Do you eat healthy : X sure r..tibai je suma benda..
Do you still have pictures of you & your ex : Ex-gf mmg xpenah la..Ex-rumate ada.. alot
If you're having a bad day, who are you most likely to go to: Someone yg i trust..
Are you loud or quiet most of the time : Always kecoh..
Are you confident : Boleh la ckit2 kot..

5 things i was doing 10 years ago..
-->time tu umur 13 thn, tingkatan 1..
~menangis x nk dok hostel
~ulang alik dr umah ke sekolah dgn jarak 18 km, by bus la..huhu
~x ingt sngt la..xde yg best..
~tp masa tu, still x pandai iron bju..huhu..seb baik papa rajin, tlng gosokn

5 things i would do if I were a billionaire..
1. Renovate umah..
2. Shopping..
3. Buka business sndri...
4. Melancong..
5. Bantu org susah..i'allah


5 of my bad habits..
1. too fussy
2. lambat sangat kalo nk bersiap bila nk kuar
3. suka berangan...
4. banyak mengelamun..
5. thinking too much..

5 places i used to live
1. Tumpat
2. Kelantan
3. 2nd Collge, UM
4. Kuala Lumpur
5. Malaysia


people i tag
DEWI
DHIYA
SAFWAN
BON
ERIN
LUKE
HASRY
MARINA
HILMAN
DOT3
n sesape la lagi..

Saturday, May 23, 2009

.:BeNgaNg:.

relax..actly aku x bengang ngn sesape pun..BENGANG disini adalh tajuk lagu one of the finalist AF7-->AKIM..dia dpt 3rd place..n aku sangt suka lagu ni..layanzzzz...


Akim AF7 - Bengang

Aku bosan dengan cinta mu
Aku rasa buang masa
kau selalu mendustakan cintaku

Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biar kan diriku terus bersendiri

Ku tak sanggup engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu pada ku

Katamu

Korus:
Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanya lah bibir berkata yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hina diri ku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka

Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin aku sanggup bersama dengan mu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanya lah bibir berkata yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hina diri ku terasa

Setiap liku diserang pilu
Setiap liku teringat janji mu, oooh caramu
Akan ku teruskan hidup ku, oh tanpa mu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanya lah bibir berkata yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Terus hina diri ku terasa

Oooooo…..


** i luv dis song..kalo b4 dis aku tgok af7..4 sure aku vote tok dia..huhu

Monday, May 18, 2009

.: haBuk oH haBuK:.

Huhu..nmpaknyer, blog aku akan berhabuk la buat seketika waktu..memandangkan aku da nk blik umah, n kat umah xde ternet, sb mak x nk install, dgn alasan xde sape nk guna, korg dua beradik jrg2 blik umah pun..membazir jer..huhu..actly btol pun tindakan mak tu..ktorg bkn selalu pun blik umah, klau blik pun kejap2 jer..so membazir je install ternet tp xde sape guna kan??hehe
So nak x nak, klau nk maen ternet trpaksa la g cc..tp for sure la kau xkan memblogging kan diri klau kt cc..otherwise, bodek mak beli broadband..huhu..tp tgok r cmner..

Then bila blog da berhabuk..4 sure la jgak aku nyer fb terbengkalai gak kan..tp xpe la..buat sementara je kot..hehe..klau b4 dis bleh jer hidup tanpa bnda2 ni suma..nape skrg ni x leh, kan??nk cntct member2, sms n phne umah ada jer..calling2 je la kan..hehe (sedapkan hati, wlpun berat hati sbnrnyer..hahaha)..

Neway korg2 suma, clamt bercuti..n yg da nk grad, clamt memburu perkerjaan..sama2 la kita..huhu, I’allah klau ada masa free, aku rajinkan la g cc update apa yg patut..tp kt fb je kot..not blog..huhu

Heppy holiday!!!!

Wednesday, May 13, 2009

.:tAgiNg mEnTagiNg:.

1.adakah anda rasa anda hot ?
tidak sama sekali..sejuk adala, sb kat lab komputer ni berhawa dingin..hehe =p

2.upload gambo kegemaran anda..

3. kenapa anda suka gambar ni?
the best memory i ever have..we hang out together..tangkap gmbr gila2, gelak gila2..n klau boleh x nk hari tu berakhir..huhu

4.bilakah kali terakhir anda mkn piza?

hurmmm...hari selasa, a week b4 exam..nk tepat lagi 21st april 2009 kat Pizza Hut Bangsar...aku, saddam, reen, hani n topex..

5.lagu terakhir anda dgr?

lagu drp Afgan -Entah..sb itu ringtone phone aku..

6.apa anda sedang buat selain buat tag ni?

buka facebook, check email n download lagu ckit..huhu

7.selain nama anda, apakah lagi nama yang orang panggil anda?

my nickname ka umah; adik, n kalo member2 kat skolah; segho (klau x tau nk pronounce tnya k..)...huhu

8.Tag 5 orang

dEwi
dHiYa
sAfWan
bOn
kAk EriN

siapa no.1?

coarsemate aku, sengal ckit, suka kucing, n aku bapa pembaptisan kucing2 dia; especially RERE (haha..sejak bila la plak kan??)..kaki gossip sama ngn aku gak..so dia ni lebih kurg member segossip, sestudy, seshopping n oso terjah menterjah kedai2 mkn yg ktorg rasa best..hehe

siapa pula no2?

ni pun coarsemate aku gak..sengal dia pun lebih kurg gak ngn no 1..suka benda2 art gitu, n aku suka handmade card dia..cantik beb!!jiwang lentok ckit..hehe(sorry dhiya..huhu)..ni pun rakan segossip gak, n teman merayau2 gak..tp lately kurg ckit..(xpe dhiya, nant kt hang out k bila ada masa free..)huhu

orang no3 ada hbgan dgn sapa?

dengan sape??suma org tau kot..ngn dak medic 3rd year..hehe, tp nama x nk la mention kat cni..korg pandai2 la cari ek..ini best frenz aku, n oso aka my buddy..so suma notes aku, humban kat dia jer..hehe

bagaimana pula dengan no.4?

ni pun coarsemate aku..satu jbtn tp lain majoring nyer..dia dak manufacturing..dia ni pun bleh kira rakan segossip, sestudy, seshopping n terjah menterjah kedai makan gak..bdak s'wak..

katakan sesuatu ttg no.5?
ni snr aku yg paling rapat la senang cter..da mcm akak sndri lak dia ni..ni antr org yg bertanggung jwb mnjdkan aku kaki gossip..ye ek..hahaha (sorry erin..huhu)
--------------------------------------------------------------------------------

senaraikan 5 hadiah yg anda impikan?

1) Lulus suma paper final sem..
2) Kiss dr mak..
3) Org yg memahami hati dan perasaan aku..huhu(poyo gila..)
4) DSLR camera n new lappy..
5) Long live friendship...

alasan terhadap pilihan tersebut

1) nk grad on-time n x nak extend..aminn
2) da lama x jumpa mak..miss u so much..
3) supaya ada la org yg sentiasa ambil berat n take care kita..huhu
4) my compact camera n lappy rosak..huhu
5) kawan adalah segala2 nyer, after fmly..byk kenangan dowh ngn kawan2..

5 impresi terhadap orang yang diminati:

1) caring..
2) nice..
3) manja..
4) talkative..
5) sb da suka..x tau nk explain cmner..

5 ciptaan yang paling disukai:

1) Aku
2) Papa
3) Mommy
4) Kak long
5) dan semua ciptaanNYA yg maha agung..

5 perkara yg dibenci

1) Dengki..
2) Hipokrit..
3) Cakap belakang..
4) Bermuka-muka..
5) Gedik yg teramat..

Sunday, May 10, 2009

.:hEpY mOtHeR's dAy mUmMy:.


today is mother's day..n i juz wish my mum through phone je..hadiah pun belum sempat beli lg..i'allah sok nk kuar pusing2 mid jap cari present for my mum..then i could give her when i go back..neway hepy mother's day mummy!!love u so much..n i miss u so much..da dekat sebulan x jumpa..(^-^)

Friday, May 8, 2009

.:hOmE swEet hOmE:.

owh..so sad, i'm gonna miss my hostel, 4 years staying at 2nd college..byk sangat suka duka ditempuhi..jatuh, bangun,gembira, sedih, n macam2 lg la..pejam celik, pejam celik, x terasa pun da 4 tahun rupanya kat um ni..to be exact, kat 2nd college..byk benda aku belajar sepanjang menginap kat cni..n aku rasa kenangan yg paling aku x leh lupa sepanjang hidup aku setakat ni rasanyer, time belajar kat um n stay kat 2nd college ni r.. 

dari seorg pemalu, jd seorg yg x tau malu (tp still behave k..hahaha)..dr x pandai nk bercakap n bergaul, da boleh la ckit2 bercakap n bergaul ngn org2 (putar belit pun pandai gak rasanya..hehehe)..dr x pandai berlakon, boleh la ckit2 belakon (pandai ke??)..dr confidence levelnyer low, da jd medium da skrg..n klau boleh nk jdkan ia high plak..i'allah

join projek, join debate, join feseni [teater, boria, tarian n NASYID ni x tahan..masa 1st yr k..hahaha], join fasi YATIM, jd JTK/JIK n all such things..its make me very hepy..nk2 plak time lepak2 ngn member2..bila da lepak tu x hingat dunia..2-3 jam pun x terasa..

best frenz, member2, snr2, geng gossip, jnr2, coursemate, scandal suma means alot to me..rasanyer, tanpa diorg ni, x bermakna hidup rasanya..diorg ni seolah2 saling melengkapi..senang citer, diorg ni rempah ratus kehidupan..xde citer create cter, xde gossip create gosip..hurmm..its very funny things klau kite pkir2 blik..tp ianyer best..make our life so colourful n meaningful..colour la sngt kan???hahaha

neway, cmtu la..setiap yg bermula, mesti ada akhirnyer..so its time for me to get out from my beloved cllge ni..nk blik rest2 kat umah dulu..habiskan masa ngn family dulu..n at the same time cari2 keje gak..huhu..wish me all the best..

gonna miss u alots..all my frenzs..love u so much!!!

.:abOut mySeLf:.

i think i'm juz back to be real asrul now..if b4, i'm juz writing all the crappy things n not from what i'm thinking n feeling of..n now, i'm back..coz lately, too many things ruining my life..but its not my academic matters, its peoples..

i dunno what their intention toward me n i dont want to talk bout them here..let juz me myself know bout it, but i juz want to share with you one thing..i'm not such a good person or frenz oso, but i'm always holding my self for not doing bad things to others, so they dun do the same thing to me..coz i'm always remember this phrase "what u give, u get back"..so its better for me to stay as i am..n not become the other character or an actor..huhu

i hope i'll be strong enough to face it..n i am..coz this is my third time facing the same situations..myb all the things happened cn make me really deeply knowing how they were..n always mind my step..

Thursday, May 7, 2009

.:nOtHinG sPeCiaL bOut mY dEsKtoP baCkgRoUnd:.

ini adalah bg melunaskan tagging by marinata..
sorry marina baru brkesempatan nk buat all dis thing..
coz b4 dis my life is so busy..hehe

Arahan:
1)[printscreen] *current* wallpaper kat desktop/laptop-- jz a simple press of fn+prt sc
2)REASONS why do u like/adore/cherish kat wallpaper itu?
3)tag 10 people
4)titik.

ok..this is my current dekstop bckgrnd..it is no gd at all since its not my real laptop..my brother lend it to me for a while, since my laptop broken..so i dun care bout the dekstop bckgrnd so much, as long as i can use it to finish all my thesis stuff (alhamdulilah, its done)+blogging+facebook+email+etc..
so i dun really know why i'm chose this kind of pic as bckgrnd, but actly its was there since the 1st day my brother pass it to me..i never change it..hehe
so thats all, nothing special bout my current dekstop background..hehe
but juz for ur information, i'm always use the simplest pic that i think it's suit me n offcrse my "jiwa" for my real desktop bckgrnd..huhu

and now i'm tagging:
1.dewi
2.dhiya
3.bon
4.hilman
5.kak ona
6.tina
7.safwan
8.epak
9.luke
10.hasry

.

Wednesday, May 6, 2009

.:saTu da sEttLe, aDa saTu LaGi:.

yeah..finally i've end my last paper for my last semester being an undergraduate student..and i think it was a best paper i ever had..n i guess my frenz feel the same rite??it was an open book exam, n we expect the question might be tough, but definitely its not..what's on question paper is exactly the same as our assignment and class exercise..how lucky it is??juz copy and paste what we've done b4 n its done..hopefully all of us will score A for dis paper, if and only if, we've gd carry marks..hahaha, n hofefully its was good..thanx GOD..

and oso i would like to thnx DeWi, because re-do the assgmnt n class exercise in more proper way n photocopy all of it for us..so it's work, we juz refer to her work and not to the other parts of our notes..huhu..  

neway..whatever it is..i'm still got things to settle down..preparation for my thesis presentataion on coming THURSDAY, 7th May 2009..i'm very scared of it, nervous, or maybe stage fright (if there any stage..but luckly it wasn't..hehe), n got no idea what i'm going to put in my presentation until now..still thinking the best things to have in my presentation..so less question will be ask during Q&A session..hopefully, if i did the best as i wish, n i think as others wish too..the examiner is actly scared us the most..huhu

defenitely, it's not going to work if i'm not move my self on it..so anyhow, gd luck for me for the presentation..the whole day of tomorrow will be fill with all the prsentation stuff..yeah!!chayok2

Monday, May 4, 2009

.:fiNaL pApEr vS. fiNaL pREsEntAtiOn:.

hopefully i can score dis paper..

uuhhh!!disebabkan mostly member2 da hbis exam..terasa diri ni pun da habis exam, walhal still got 1 peper left..on 5 May..huhu..and also final presentation for thesis on 7 May..slide sgala bagai x prepare lg ni..haih..hopefully sumanya ok..pray for me my frenz..k


harap2 la masa Q&A x kena hentam sangat..
arghhh gila riso..


Thursday, April 30, 2009

.:i LoiKe's:.

warghh..smlm aku kebosanan kejap..sb xde mood nk std..myb sb mind set dok pkir lambat ag next paper 5 May..xsedar byk lg yg kna std..ttp apa2 pun aku tetap tertewas hasukan kemalasan ku untuk std..then berinternet la keje aku smlman..sementelah khusyuk berinternet, dgn membaca blog2 org lain, aku terjumpa satu blog yg owner nyer adalah "bagaholic"..semua beg2 latest design dia kaji n post kat blog dia..yg dah ada dlm koleksi dia pun dia post gak..so aku pun saje2 la tgok2 kot2 ada yg tersuka..

tengok, tengok, tengok...aku terjumpa satu beg ni..siyes suka..n owner blog tu pun tagged beg tu sbg most wanted dlm list dia..so x hairan la klau aku pun sukakan beg tu..sama taste..hahaha..disebabkan da jumpa satu yg lawa, makin xcited la kau nk cari2 lg himpunan beg yg ada dlm blog tu..

n hasilnyer.. adalah belas2 beg yg aku suka..tp malangnye, sumanye adalah designer nyer beg..mmg x mampu la nk beli..suma beg kebanyakannyer dr himpuanan koleksi2 jenama besar seperti GUCCI, LOUIS VUITTON, HERMES, DOLCE & GABBANA, BOTTEGA VENETA, BURBERRY n byk lagi la..

n kat cni aku ada upload 4-5 gambar bag yg aku suka..enjoy!!

GUCCI
(most wanted)
Dolce & Gabbana

GUCCI

Bottega Veneta

Balenciaga

GUCCI

Bottega Veneta